MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Skyrace-training in het Ahrtal

Skyraces in Europa lijken meer en meer op te schuiven naar de bergsport.  Een blik op de nationale (bijvoorbeeld Britse) en internationale ISF kalender zegt genoeg. 

De verhouding lengte/hoogtemeters beweegt langzaam maar zeker naar de 100 meter per kilometer en de bergpaden maken plaats voor zelfgekozen lijnen in het onontgonnen berglandschap.

Jonge wedstrijden als Tromso Skyrace, Glencoe Skyline en ELS2900 onderstrepen deze trend, met Trofeo Kima als lichtend voorbeeld.

Skyrunning laat zich dan ook steeds minder definiëren als hardlopen in de bergen, al doet die uitleg het nog altijd goed op verjaardagen. Skyrunning gaat over het zo snel mogelijk bewegen door de bergen. Rennend, wandelend, kruipend, klauterend.

Wie zich lokaal grondig wil voorbereiden op met name de laatste twee vormen van beweging dient creatief te zijn. Het gaat om het gericht trainen van de coordinatie en spieren voor meer stabiliteit en evenwicht. Dat kan deels in de sportschool maar een goede portie vlieguren op de rotsen is ook aan te bevelen.

Voor die vlieguren zijn er mooie plekken te vinden op slechts enkele uren rijden van ons land. Zo kan er in de Belgische Ardennen en het Duitse Siebengebirge en Teutoburgerwald goed worden getraind. In het Ahrtal, op nog geen uur van Venlo, ligt echter een klauterparadijs dat zijn gelijke niet kent. Wie daar de weg weet kan zich uitstekend voorbereiden op alpiene avonturen.

Afgelopen maand toog een groepje berggeiten onder leiding van Thomas Dunkerbeck en Jeroen Krosse naar het Ahrtal. Om daar te trainen over de graten die veelal verborgen blijven voor het doorgaans wat oudere wandelpubliek ter plaatse. Het werd een pittige trainingsdag die werd afgesloten met bier en burgers.

Wie zelf eens wil trainen in het Ahrtal, ga maar eens op zoek naar de Engelsley en de Teufelslei of vraag maar eens naar de mogelijkheden bij een van de deelnemers. 

En denk je dat je het rondje onder de knie hebt? Probeer hem dan eens in tegengestelde richting.  Of als er sneeuw ligt….

Direct aan de route van de Ahrschleife ligt een jeugdherberg.

Een uitstekende plek om alvast heen te rijden om ’s ochtend op tijd te kunnen beginnen of je rust te pakken na een intensief dagje trainen.  Viel Vergnügen im Ahrtal!

Foto credits: Thomas Dunkerbeck, Barbara Kerkhof, Alke Staal, Roman Packbier

Berichttype: 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.

Holger woont in dat gebied en kent daar nog veel meer mooie paadjes. Leuke man ook. Check op trailrunning-eifel.de

Sponsors

site: IanusWeb