MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Review: NATHAN Minimist

Hardlopen met een rugzak: ik deed het niet heel vaak. Maar nu ik er eenmaal aan begonnen ben, vind ik het heel okee. Voor Mud Sweat Trails mocht ik de Nathan *** testen. Het is een prima model voor in Nederland, waar je niet te veel extra spullen hoeft mee te slepen tijdens een training of wedstrijd. Meer dan een waterzak en wat te eten (gel of reep, geen grote dingen) past er namelijk niet in. Nouja, een reddingsfolie kan er wel ingestopt worden en een heel dun jackje en armwarmers, maar dan zit-ie ook wel echt vol.

Dus: op pad, met de Nathan. Ik vulde de waterzak tot hij bijna vol was, hing de rugzak over mijn schouders, sjorde wat aan de bandjes en vertrok. Na minder dan een kilometer was ik er al he-le-maal klaar mee. Het schudde hevig, achter mij.

Het is een heel mooi rugzakje en omdat het een vrouwenmodel is, kan ik alle bandjes strak genoeg trekken (ik ben niet eens heel tenger, maar sommige rugzakjes kan ik niet strak genoeg zetten en dat loopt uiteraard heel vervelend –bij de Nathan is het geen probleem). Het materiaal is superzacht; ook als je in een tanktop loopt kun je het rugzakje prima dragen –het schuurt niet. Aan de voorkant heeft het links een handig zakje waar een gelletje in past en daaronder zit een klein vakje voor een sleutel of iets anders kleins (Wat? Dat zou ik ook niet weten, als het maar klein is). Rechtsvoor zit nog een vakje zonder rits, er kan net een gel in.

Goed, terug naar de waterzak. De volgende keer deed ik hem maar half vol. Dat schudde al minder. Mijn loopmaatje, een ervaren rugzakloper, keek even mee en haakte de sluiting van de waterzak in het lusje bovenaan de rugzak (volgt u het nog? Ik hoop het.). En warempel, het geschud verminderde acuut. Prima rugzakje dus, was mijn gedachte. Tot ik even stopte, een foto nam en mijn rugzak weer aantrok. En het schudden weer begon. Haakje losgeschoten. Wie iets slims weet te verzinnen op het haakje-lusje-systeem, heeft een toprugzakje in handen, eh, op zijn rug, haar rug.


Tester: Barbara Kerkhof

-------------
Nathan Minimist

Gewicht: 190 gram (excl. waterzak)

Inmiddels is de opvolger van de Minimist al op de markt, de Firecatcher. Dit is een unisex rugzak (link naar video). Met een aantal aanpassingen zoals twee 300ml flessen i.p.v. een drinkzak (waar wel een vak voor is, dus hij is ook te gebruiken met een 1.5l drinkzak). 

Berichttype: 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.

Ik zie in de toekomst op de podia deze foto terugkomen...de winnaars van de gouden-zilver-bronzen rugzak en dan bijten op de drinkslang...

leuke en duidelijke review!

Een mogelijke oplossing voor het tegengaan van het schudden van de waterzak is inderdaad het gebruiken van het lusje bovenaan.

En denk er ook aan dat je de lucht uit de waterzak haalt om zo het schudden tegen te gaan >> kijk hier hoe: https://www.youtube.com/watch?v=rDpPcXrPWoc . Erg eenvoudig en effectief (heb het zelf getest).

Sportieve groet, Lex.

Sponsors

site: IanusWeb