MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Respect the Mountains - partner van MudSweatTrails Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight

             
               

 

Sponsors

 

SALOMON Koning van Spanje 2015

Op 3 mei 2015 organiseert MudSweatTrails de VIJFDE editie van de SALOMON Koning van Spanje. Vanuit Gulpen wordt gestart op drie afstanden door het heuvelllandschap van Zuid-Limburg.

​Afstanden SALOMON Koning van Spanje

 • 9 km en 200 D+ (start to trail) VOL
 • 19 km en 500 D+ (mini trail)  VOL
 • 37 km en 900 D+ (Trail) VOL

Onder aan deze pagina vind je alle info die je nodig hebt voor, tijdens en na de wedstrijd. INSCHRIJVEN VOOR DEZE TRAILS IS MOGELIJK VANAF 24 DECEMBER 08.00 UUR. 

 

formulier voor Nederlanders

 

form for runners living outside of NL

Deze Trail dankt zijn naam aan de start & finish locatie in Gulpen: de Koning van Spanje beklimming. Een heuvel die door de Koning van Spanje tijdens de veldtochten door den Nederlanden gedurende de
80-jarige oorlog werd bezet.

Deze beklimming vormt voor alle afstanden de start van het parkoers. Een waardige aftrap van ieder zijn eigen veldtocht!

Neem deel aan de grootste en populairste Trail van Nederland met het sterkste startveld.

Wedstrijdinformatie Salomon Koning van Spanje

Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd
Locatie en bereikbaarheid Routes / wedstrijdprofiel Uitslagen
Kosten en inschrijving Starttijden en limieten Foto & Video
Annulering en wijzigingen Verzorging onderweg Chips inleveren
Parkeren EHBO en verkeer Gevonden voorwerpen
Startnummers Uitslagen en prijzen Feedback
Overnachten Milieu Info eerdere edities
Pasta party Deelnamevoorwaarden Betrokken partners

 

Voor de wedstrijd (before the race)


Locatie en bereikbaarheid

Kosten, inschrijving en betaling

​De start en finish locatie van de Koning van Spanje is bij Rocca Sports & Adventure in Gulpen. Het adres is Landsraderweg 13, 6271 NT Gulpen.

De locatie is goed per auto bereikbaar. Houd wel rekening met 15 minuten extra reistijd door verkeersdrukte rondom het evenement.  

Voor OV-adviezen verwijzen we graag door naar OV9292. Spaar kosten, het milieu en parkeerruimte, zoek een carpoolafspraak op het MST-forum.

Deelnameregistratie van de SALOMON Koning van Spanje verloopt via www.inschrijven.nl. Betaling geschiedt via automatische incasso. De deelname is definitief na e-mail bevesting en ontvangst van de betaling. De kosten verschillen per afstand:

 • Start to Trail (9 km): 15 euro 
 • Mini Trail (19 km): 19,50 euro
 • Trail (37 km): 25 euro

Voor het bovengenoemde bedrag bieden we je een mooie trailervaring inclusief een leuke trailattentie, tijdsregistratie, verzorging onderweg en bij de finish een Erdinger Alkoholfrei en een stuk vlaai van dé Bakkerij Hagedoren.

Parkeren bij het evenement

Wijzigen afstand en deelnemer (overdracht startbewijs)

Rondom de locatie van Rocca zijn circa 200 parkeerplaatsen. Volg de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders bij het zoeken naar een parkeerplaats. Hier moet een parkeerkaart worden gekocht. Dit kan voor 2,50 euro aan de automaat. 

Het kan zijn dat je na het parkeren 10 minuten moet lopen naar de startlocatie. Houd daar dus rekening mee bij het plannen van je reistijd.

Klik door naar een overzicht van de parkeermogelijkheden in Gulpen. 

Ben je om welke reden dan ook verhinderd? Zoek iemand die je startbewijs wil overnemen en geef als ticket eigenaar de naam door van de nieuwe deelnemer. De gegevens die we hiervoor nodig hebben zijn naam / woonplaats en e-mailadres. Stuur je verzoek naar mutaties@mudsweattrails.nlEr vindt geen restitutie plaats bij annulering. 

Afstand wijzigen? Het is alleen mogelijk om te wijzigen naar kortere afstanden. Stuur je verzoek naar mutaties@mudsweattrails.nl

Geef de naams- of afstandwijzigingen tot en met 19 april 2015 12.00 uur door via mutaties@mudsweattrails.nl. Aan deze wijzigingen zijn geen kosten verbonden. 

Klik door naar het overzicht van de startnummers (dit volgt in de week voorafgaand aan het evenement). Onthoud deze, dit maakt de uitgifte van de startnummers een stuk makkelijker!  

Ophalen startnummers

Overnachten

Het ophalen van startnummers kan op de volgende tijdstippen:

 • 2 mei tussen 16.00 en 18.00 uur bij ROCCA
 • 3 mei vanaf 9.00 uur bij ROCCA

Neem hiervoor je persoonlijke bevestiging mee. Deze ontvang je na inschrijving per e-mail. Andere startnummers dan die van jezelf worden alleen met deze bevestiging meegegeven. Er wordt dus GEEN startnummer naar je huis gestuurd.

Houd je e-mail bevestiging bij de hand voor een snelle uitgifte van je startnummer. Kort voor de wedstrijd kan het druk zijn bij de uitgifte van startnummers. Voorkom onnodige stress voor je zelf en kom op tijd.

In samenwerking met Bungalowpark Euverem is een speciaal overnachtingsaanbod samengesteld. Klik door voor het aanbod van de 4- en 6 persoons bungalows.

Verder zijn er verschillende campings dicht in de buurt:

De omgeving kent ook een flink aantal Bed & Breakfast mogelijkheden. Een aantal suggesties: Reijmerhofke (Reijmerstok), Zinkviooltje (Epen), Forellenhof (Mechelen), Boment (Heijenrath), Hotel Gasthof Euverem, Hoeve de Witte, Gans Sint-Martins Voeren (Voerstreek België)

Pasta party

Overige deelnamevoorwaarden

​Op 2 mei verzorgt ROCCA de pasta party. Samen met andere deelnemers kun je je relaxed en goed voorbereiden. Voor € 14,50 maak je gebruik van het uitgebreide pasta buffet.

Geef je vóór 26 april op via janne@rocca.nl. De pasta party begint om 18.00 uur.

Door inschrijving en deelname aan dit evenement verklaar je je ook akkoord met de deelnamevoorwaarden van MudSweatTrails. Het organiseren van een sportevenement gaat gepaard met de nodige risico's. Als organisatie spannen wij ons in om die risico's voor deelnemers te beperken. De deelnamevoorwaarden zijn er onder meer op gericht om de aansprakelijkheid van MudSweatTrails voor onverhoopte problemen te beperken. Lees deze voorwaarden goed door voordat je je inschrijft.

Tijdens de wedstrijd (during the race)


Routes en hoogteprofiel

Starttijden en tijdslimieten (starting times and time limits)

De SALOMON Koning van Spanje kent drie afstanden. Per afstand is een link opgenomen naar een routekaart met hoogteprofiel (volgt in april 2015).

 • Route 9 km (Start to Trail)
 • Route 19 km (Mini Trail) 
 • Route 37 km (Trail) 

We hebben tevens een route voor kijkers getekend om de 37 km Trail goed te kunnen volgen. De routebeschrijving voor kijkers kun je downloaden en printen. Toeschouwers die een doorkomst willen zien van de 19 km afstand adviseren we richting de waterpassage te gaan. Een beschrijving hiervan kun je ook terugvinden in de download. 

De drie afstanden kennen aparte startmomenten en logischerwijs verschillende tijdsgrenzen om te finishen. 

 • Start to Trail 9 km: 10.45 uur. Tijdslimiet is 1,5 uur.
 • Mini-Trail 19 km: 10.00 uur. Tijdslimiet is 2,5 uur.
 • Trail 37 km: 11.00 uur. Limiet is vastgesteld op 4,5 uur.

Deze limieten zijn gebaseerd op de uitslagen van voorgaande jaren. Bovengenoemde starttijden zijn nog onder voorbehoud! 

Verzorging onderweg (food plan)

EHBO en verkeersbegeleiding (First Aid)

Op de START-TO-TRAIL afstand en de MINI-TRAIL is er één verzorgingspost. Op de TRAIL zijn er 2 verzorgingsposten. Vanaf 2014 zijn de events van MudSweatTrails bekervrij. Neem daarom zelf een herbruikbare beker mee om te gebruiken op de drankpost.

Verzorgingsposten zijn powered by: 

Bij warm weer wordt geadviseerd om zelf extra vocht mee te nemen.

Elke finisher wordt verwelkomd met een Limburgse Vlaai en een Erdinger Alkoholfrei!

Erdingen Alkoholfrei logo

Tijdens dit evenement is EHBO aanwezig. De EHBO bevindt op of rondom haar eigen EHBO post en is herkenbaar aan haar kleding. De EHBO staan je graag bij het verzorgen van je wonden die je onderweg hebt of andere fysieke ongemakken die zijn ontstaan tijdens de wedstrijd.

Op gevaarlijke verkeerspunten op de route worden gecertificeerde verkeersbegeleiders ingezet voor een zo veilig mogelijke oversteek. De routes van de Koning van Spanje zijn niet exclusief beschikbaar voor hardlopers op de dag van het evenement. Let dus zelf ook goed tijdens het lopen en in het bijzonder bij het oversteken van wegen.

Uitslagen en prijzen

Milieu (environment)

Voor snellere lopers zijn er prijzen vanuit hoofdsponsor Salomon en de subsponsors beschikbaar.

Voor de Start to Trail en de Mini Trail zijn er prijzen voor de eerste drie dames en heren. Bij de Trail zijn er prijzen voor de eerste vijf lopers. 

Er wordt geen verdere leeftijdsindeling gemaakt.

Bij twijfel over de juiste rangschikking van deelnemers beslist de wedstrijdleiding van MudSweatTrails. 

'Leave nothing but foot prints'.

Dit trail evenement wordt georganiseerd in een prachtig natuurgebied. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten.Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen.Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking.Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de wedstrijdleiding worden gediskwalificeerd.

 

Na de wedstrijd (after the race)


Uitslagen en correcties

Foto en video

De tijdregistratie bij dit evenement in uitbesteed aan een gespecialiseerde leverancier voor tijdsregistratie. De uitslagen zijn binnen 24 uur na het evenement te vinden op www.uitslagen.nl

Voor vragen over jouw tijd of rangschikking kun je direct contact opnemen met de leverancier van de tijdsregistratie.

Tijdens het evenement worden er foto's gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto's beschikbaar gemaakt via MudSweatTrails. De foto's zijn eigendom van MudSweatTrails. De beschikbaar gestelde foto's kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via sociale media. Voor commerciele toepassing van de foto's dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails.

Er worden ook actiefoto's van de lopers gemaakt door Sportograf. Gebruik event ID (dit nummer volgt na event) op die website om de corresponderende foto's terug te vinden. 

Gevonden voorwerpen

Chips inleveren

Na afloop van een evenement blijven er geregeld gevonden voorwerpen over. Oude kleding die lijkt te zijn gebruikt om kort voor de start af te werpen zal worden verwijderd en als textiel worden afgevoerd.Waardevolle spullen worden overgedragen aan de eigenaar van de evenementlocatie.

Ben je dus wat kwijt? Neem dan contact op met Rocca. Als zij jouw gevonden voorwerpen nog in bezit hebben kun je met hen afspraken maken over het terugkrijgen van je spullen.

Direct na de finish was er een mogelijkheid om de chip die werd gebruikt voor de tijdregistratie in te leveren. In alle euforie vergeten? Stuur de chip zo snel mogelijk en in elk geval binnen 7 dagen na afloop van het evenement per post naar:

MudSweatTrails / Bachlaan 42 / 6865 ER Doorwerth.

Na deze termijn zullen we de kosten die wij hebben krijgen van de leverancier van de tijdsregistratie aan je doorbelasten.  

Verslagen eerdere edities

Feedback

Van vorige edities van de Koning van Spanje is op deze site nog de nodige informatie te vinden. Naast de verslagen van de organisatie zelf vind je er ook links naar de verslagen van deelnemers.

Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de Salomon Koning van Spanje? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten?

Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl.

In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.  

Deze Trail wordt mogelijk gemaakt door:

     
                      Logo Salomon Erdingen Alkoholfrei logo
Hagedoren - De Echte Bakker Gemeente Gulpen-Wittem

Nutrition partner: 

Timing partner:

 

 


Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. Er bestaat als dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade. Er bestaat ook geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch vergoeding van (im)materiële schade bij evt niet volledig af (kunnen)leggen van het uitgezette parcours. 


 

Sponsors

Asics


 

site: IanusWeb