MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

IJmuiden Kust Trail - 30 september 2017

Op 30 september 2017 organiseren we de eerste editie van de IJmuiden Kust Trail. Vanaf een locatie aan het Kennemermeer in IJmuiden wordt gestart op drie afstanden: 13 - 21 en 39 km. De Kust Trail is een samenwerking van Natuurmonumenten en MudSweatTrails. De routes zijn een afwisseling van strand, duinpannen, duinmeren, de klimmen (Brederdodeberg!) en mooie singletracks die het Nationaal Park Zuid Kennemerland rijk is, vergezichten en doorgangen door bunkers in het duingebied. Alle routes starten en finishen bij de sfeervolle buitenlocatie 'Nova Zembla' en staat garant voor een relaxe nazit met andere trailers met een bbq, drankje en nog een duik in het Kennemermeer! 

Afstanden IJmuiden Kust Trail

 • 13 km (start to trail) 
 • 21 km (mini Trail) 
 • 39 km (Trail) 

! MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS BEREIKT ! 

Onder aan deze pagina vind je alle info die je nodig hebt voor, tijdens en na de wedstrijd.

Wedstrijdinformatie IJMUIDEN KUST TRAIL

Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd
Locatie en bereikbaarheid Routes / wedstrijdprofiel Uitslagen
Kosten en inschrijving Starttijden en limieten Foto & Video
Annulering en wijzigingen Verzorging onderweg Gevonden voorwerpen
Parkeren EHBO en verkeer Feedback
Startnummers Uitslagen en prijzen Info eerdere edities
  Milieu Betrokken partners
  Deelnamevoorwaarden  

 

 

 

Voor de wedstrijd


Locatie en bereikbaarheid

Kosten, inschrijving en betaling

​De start en finish locatie van de IJmuiden Kust Trail is Nova Zembla in IJmuiden. Het adres is Kennermermeer 25, 1976 GK IJmuiden

Voor OV-adviezen verwijzen we graag door naar OV9292. Spaar kosten en het milieu, zoek een carpoolafspraak op de eventpagina op Facebook.

 

Deelnameregistratie van de IJmuiden Kust Trail verloopt via www.inschrijven.nl Betaling geschiedt dmv incasso. De deelname is definitief na e-mail bevesting en ontvangst van de betaling. De kosten verschillen per afstand:

 • Start to Trail (13 km): 15 euro
 • Mini Trail (21 km): 21 euro
 • Trail (39 km): 27 euro

Voor het bovengenoemde bedrag bieden we je een gave trailervaring door het Nationaal Park Zuid Kennemerland van Natuurmonumenten inclusief tijdsregistratie, verzorging onderweg en aan de finish, inzet van EHBO / reddingsbrigade / boswachters, kleedruimte bij de finish op een schitterende locatie aan het Kennemermeer. 

Parkeren bij het evenement

Wijzigen afstand en deelnemer (overdracht startbewijs)

Er is genoeg parkeercapaciteit direct bij de locatie. De kosten voor een dagkaart zijn 5 euro. Een parkeerkaart kun je kopen bij start-finish. Neem hiervoor ajb 5 euro contant geld mee.  

Advies is: maak zo veel mogelijk een carpool afspraak of kom met de trein / bus of fiets. Via de eventpagina op Facebook kun je een oproep voor gezamenlijk vervoer plaatsen.


 

 

Ben je verhinderd? Zoek iemand die je startbewijs wil overnemen en draag je startbewijs over aan de nieuwe eigenaar door de naam, woonplaats en het e-mail adres door te geven van de nieuwe deelnemer.

Afstand wijzigen? Het is alleen mogelijk om te wijzigen naar kortere afstanden.

Geef je wijzigingen tot 1 september 2017 door via mutaties@mudsweattrails.nl Mail de naam / geslacht / e-mail adres en woonplaats van de vervanger. De mutaties worden na 1 september verwerkt en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Na die datum kunnen er alleen op de dag zelf nog wijzigingen worden doorgevoerd tegen 3 euro administratiekosten.

Ophalen startnummers

 Deelnamevoorwaarden en wedstrijdreglement

Het ophalen van startnummers kan op het volgende tijdstip:

 • Zaterdag 30 september vanaf 9.00 uur

Neem hiervoor je persoonlijke bevestiging mee. Deze ontvang je na inschrijving per e-mail. Andere startnummers dan die van jezelf worden alleen met deze bevestiging meegegeven. Er wordt dus GEEN startnummer naar je huis gestuurd.

Houd je e-mail bevestiging bij de hand voor een snelle uitgifte van je startnummer. Kort voor de wedstrijd kan het druk zijn bij de uitgifte van startnummers. Voorkom onnodige stress voor je zelf en kom op tijd.

Door inschrijving en deelname aan dit evenement verklaar je je ook akkoord met de deelnamevoorwaarden van MudSweatTrails.

Het organiseren van een sportevenement gaat gepaard met de nodige risico's. Als organisatie spannen wij ons in om die risico's voor deelnemers te beperken. De deelnamevoorwaarden zijn er onder meer op gericht om de aansprakelijkheid van MudSweatTrails voor onverhoopte problemen te beperken. Lees deze voorwaardenover deelname en aansprakelijkheid goed door voordat je je inschrijft.

 

Tijdens de wedstrijd 


Routes en hoogteprofiel

Starttijden en tijdslimieten 

De routes zijn ontworpen door local Ron van Kooten. De loper wordt een afwisseling geboden van strand, duinpannen, duinmeren, de klimmen (Brederdodeberg!) en mooie singletracks die het Nationaal Park Zuid Kennemerland rijk is. De doorgangen door bunkers in het duingebied zijn een mooie landschappelijke herinnering aan de geschiedenis van het gebied.

Alle routes starten en finishen bij de sfeervolle locatie 'Nova Zembla' en staat garant voor een relaxe nazit met andere trailers met een bbq, drankje en nog een duik in het Kennemermeer! 

De route wordt een week voor de Trail naar de deelnemers per e-mail toegestuurd en wordt niet online gepubliceerd.

 • 13 km
 • 21 km
 • 39 km

 

De drie afstanden kennen aparte startmomenten en logischerwijs verschillende tijdsgrenzen om te finishen. De voorlopige starttijden zijn als volgt:

 • Start to Trail 13 km: 10.45 uur. Tijdslimiet is 2 uur.
 • Mini-Trail 21 km: 10.00 uur. Tijdslimiet is 3 uur.
 • Trail 39 km: 10.30 uur. Tijdsimiet is vastgesteld op 5,5 uur.

De gestelde tijdslimieten zijn gebaseerd op de uitslagen van andere trails door de duinen.

Verzorging onderweg 

EHBO en verkeersbegeleiding 

Op de START-TO-TRAIL afstand is er één verzorgingspost onderweg. 

Op de MINI-TRAIL is er één verzorgingspost onderweg.

Op de TRAIL zijn er 2 verzorgingsposten opgesteld.

Vanaf 2014 zijn de events van MudSweatTrails bekervrij. Neem daarom zelf een herbruikbare beker mee om te gebruiken op de drankpost.

Bij warm weer wordt geadviseerd om zelf extra vocht mee te nemen.

Tijdens dit evenement is EHBO aanwezig. De EHBO bevindt op of rondom haar eigen EHBO post en is herkenbaar aan haar kleding. De EHBO staan je graag bij het verzorgen van je wonden die je onderweg hebt of andere fysieke ongemakken die zijn ontstaan tijdens de wedstrijd.

Op gevaarlijke verkeerspunten op de route worden gecertificeerde verkeersbegeleiders ingezet voor een zo veilig mogelijke oversteek. De routes van de Duinentrail zijn niet exclusief beschikbaar voor hardlopers op de dag van het evenement. Let dus zelf ook goed tijdens het lopen en in het bijzonder bij het oversteken van wegen.

Uitslagen en prijzen

Milieu 

Voor de Start to Trail, de Mini Trail en de Trail zijn er prijzen voor de eerste drie dames en heren. 

Prijzen worden beschikbaar gesteld vanuit hoofdsponsor en de subsponsors.

Er wordt geen verdere leeftijdsindeling gemaakt.

Bij twijfel over de juiste rangschikking van deelnemers beslist de wedstrijdleiding van MudSweatTrails. 

Direct na de race kun je de uitslagen HIER terugvinden. 

'Leave nothing but foot prints'.

Dit trail evenement wordt georganiseerd in een prachtig natuurgebied, grotendeels beheerd door Natuurmonumenten. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten.Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen.Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking.Deelnemers die zich iet aan deze spelregels houden kunnen door de wedstrijdleiding worden gediskwalificeerd.

 

Na de wedstrijd 


Uitslagen en correcties

Foto en video

De tijdregistratie bij dit evenement in uitbesteed aan een gespecialiseerde leverancier voor tijdsregistratie. Voor vragen over jouw tijd of rangschikking kun je direct contact opnemen met de leverancier van de tijdsregistratie.

LEES DE INSTRUCTIES HOE HET STARTNUMMER MOET WORDEN BEVESTIGD

 

Tijdens het evenement worden er foto's gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto's beschikbaar gemaakt via MudSweatTrails. De foto's zijn eigendom van MudSweatTrails. De beschikbaar gestelde foto's kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via sociale media. Voor commerciele toepassing van de foto's dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails.

Gevonden voorwerpen

Feedback

Na afloop van een evenement blijven er geregeld gevonden voorwerpen over. Oude kleding die lijkt te zijn gebruikt om kort voor de start af te werpen zal worden verwijderd en als textiel worden afgevoerd. Waardevolle spullen worden overgedragen aan de eigenaar van de evenementlocatie.

Ben je dus wat kwijt? Neem dan contact op met ons via info@mudsweattrails.nl. Als we jouw gevonden voorwerpen nog in bezit hebben kunnen deze worden opgehaald in de MudSweatTrails Store in Zoetermeer.

Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de IJmuiden Kust Trail? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten?

Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl

In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.  

 

Deze Trail wordt mogelijk gemaakt door:

     
           

 


Deelname en aansprakelijkheid

Klik door naar de pagina met deelnamevoorwaarden

Sponsors

site: IanusWeb