MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Review Asics Gel Fuji Attack

afbeelding van roel

Namens MST testte Roel Hendriks afgelopen vier weken een van de ‘hardlopers’ van Asics, de Asics Gel Fuji Attack. Een gunstig geprijsde schoen die aan de tand werd gevoeld onder gevarieerde omstandigheden. Hieronder het verslag van Roel, waarvoor onze hartelijke dank!

Review Asics Gel Fuji Attack door Roel Hendriks

Als voorbereiding voor mijn Düsseldorf marathon (29 april) heb ik enkele trails gebruikt als training. De Trail by the Sea, Trail de l’Ourthe en Foulees de Couer liep ik eveneens op Asics schoenen (Trabuco en Enduro). Goede schoenen met een degelijke ondersteuning. Dit laatste is in mijn geval ook nodig. Schoenen met weinig ondersteuning resulteren bij mij doorgaans in achillespeesblessures. Ik kies standaard dan ook voor een schoen met een goede demping en ondersteuning.

Voorafgaand aan de testperiode twijfelde ik of de Fuji Attack deze ondersteuning wel zou bieden.

Ik had mijn paar testschoenen net op tijd binnen om ze nog mee te nemen voor een weekje Tenerife. Het testpaar was in de kleurstelling black/blue/orange, een kleurstelling die nogal in het oog springt. Als je wat minder wilt opvallen zijn er ook minder opvallende combinaties te verkrijgen, zwart/grijs/rood bijvoorbeeld. Al is kleur een relatief en tijdelijk verschijnsel. Mijn trailschoenen zijn doorgaans namelijk bedekt met een laagje Limburgse modder, getuige ook het vergelijk tussen mijn wat oudere Trabuco’s en mijn hagelnieuwe loopschoeisel van Asics.

De 'oude' Trabuco’s en de nog ongebruikte Fuji’s

Enfin, de Fuji’s werden de avond voor de vakantie al eens aangetrokken. Ze voelen erg licht aan zonder aan comfort en ondersteuning te verliezen. Het bovenwerk is erg licht en soepel. De schoen is volgens Asics waterafstotend en droogde inderdaad snel na waterpassages. Tussen het veterwerk en de tong zit een dun stukje gaas bevestigd dat beschermt tegen binnendringen van kleine steentjes en modder. Eenvoudig, degelijk en effectief.  Dit zelfde geldt voor het veterwerk. In de eerste week heb ik mijn Fuji’s op de harde lava bodem van Tenerife kunnen testen.

Tenerife: een aanrader voor trailers. Ruige berglandschappen, mistige kloven en slingerende paadjes.

De schoenen leveren zonder meer een goede grip op harde rotsbodem of los grind. De neus van de schoen biedt bescherming tegen rotsen of wortels, maar verder is het bovenwerk minimalistisch om het gewicht laag te houden. Ook in de Limburgse modder bieden de schoenen een goede grip. Ondanks deze eigenschappen lopen de schoenen ook goed als er stukken asfalt in het parcours zitten.

De geteste Fuji na de testperiode op Tenerife en in Limburg.

Conclusie:

Deze schoen is een lichte allrounder met goede demping en ondersteuning. Voorafgaand aan de testperiode twijfelde of ik deze schoen zou kopen in verband met mijn blessuregevoeligheid bij lichte schoenen. Deze twijfel is geheel weggenomen. De Fuji Attack is te gebruiken in zowel wedstrijden als trainingen. Deze schoen heeft dan ook inmiddels de voorkeur gekregen bij mijn trails, zelfs boven de Trabuco’s en de Enduro’s.  De prijs van deze Asics ligt rond de 100 euro. Ik vind dit een scherpe prijsstelling voor deze kwaliteitsschoen.


De Asics Gel Fuji Attack is ook beschikbaar in een damesversie


Nog enkele testfoto's in het Limburgse Heuvelland:

Asics Fuji Attack test in Limburgse Heuvelland

Asics Fuji Attack test in Limburgse Heuvelland

Asics Fuji Attack test in Limburgse Heuvelland

Asics Fuji Attack test in Limburgse Heuvelland

 

 

 

Berichttype: 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.
afbeelding van Maarten Schmidt

Ik vroeg me af hoe goed deze schoenen het op rotsen doen? En dan bedoel ik niet alleen kleine rotspartijen in de ardennen of grindwegen met occasionele rots, maar op langere en gladdere (kalksteen) rots? Heb je dit paar ook in het (hoog)gebergte getest? En eventueel ook op natte rots?

Sponsors

site: IanusWeb