MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Het plan.

Door Mig op het pad gebracht van de “Fasted Known Times”, geïnspireerd door projecten als Appelboor en in het bezit van een door vriendschappen ontstane grote liefde voor het Verenigd Koninkrijk viel bij het lezen van Jolanda Linschootens “Eenzame uren” ergens in november bij een haardvuur in de woonkamer het kwartje: de Bob Graham Round. Jolanda schrijft over mist, rotsen, lopen op kompas, moerassen en ongebaande paden. Al lezend weet ik zeker: The Lake District, daar wil ik zijn!

Ik google op Bob Graham en ontdek dat er naast deze niet uitgepijlde route van ongeveer 100km met 8000hoogtemeters nog twee vergelijkbare rondes in het verenigd Koninkrijk zijn: In de Schotse  Highlands de Charlie Ramsay Round en in Wales in het gebied rond Mount Snowdon de Paddy Buckley Round. Samen staan ze te boek als “the UK big 3”. Terwijl het vuur in de haard dooft begint er bij mij iets te smeulen.

Aan de overkant van de plas vinden ze je een hele pief wanneer je één van de rondes binnen 24 uur weet te ronden. 100 kilometer binnen 24. Net iets meer dan vier kilometer per uur. Wanneer ik afbeeldingen langs zie komen van de Carn Mor Dearg Arete, van Helvellyn of Yr Wyddfa herinner ik me wat ik allang wist: de Britten zijn geen watjes. 24 uur over elk van deze rondes is een serieuze opgaaf.

Met het doel om in 2015 de Ronda del Cims in Pyreneeën en de Tor des Geants in het Aostadal te lopen wil ik in het voorjaar ontdekken of ik de afstanden, de ruigheid en vermoeidheid aankan die deze races vragen van de deelnemers. Met twee weken vakantie begin mei kan ik dit mooi gaan beproeven door te pogen Charlie, Bob en Paddy te leren kennen.

Een paar weken broed ik in m'n uppie op mijn plan. Wanneer het grove vormen heeft aangenomen overleg ik het thuis en met een paar goede vrienden. Ik zoek contact met mensen die de rondes en gebergten kennen en absorbeer informatie waar ik kan. Een gedetailleerde kaartenset van Harvey maps komt in de keuken te hangen. Digitale mappen vol met foto's van rotsenblokken, graten en steenhopen met de mooiste namen vullen mijn laptop. Ervaringsdeskundigen helpen me serieus op weg, nazaten van Calvijn zien vooral beren op de weg.

Met alle kennis die ik in korte tijd opdoe wordt me glashelder dat de leefomgevingen van Charlie, Bob en Paddy meedogenloos kunnen zijn. Op facebook volg ik de Lachaber Mountain Rescue, Een groep vrijwilligers die vaak meerdere keren per week hun eigen leven riskeren om in de Highlands hillwalkers en mountaineers van de flanken van Ben Nevis te redden. Webcams die de bergtoppen via mijn PC de huiskamer in werpen geven vaker een egaal grijs mistlandschap dan berglandschappen. De Mountain Weather Information Service leert me dat sneeuw, hagel, storm, regen, miezer, zon en honden en katten makkelijk meerdere keren op één dag voorbij kunnen komen, met gevaarlijk hoge snelheden.

Het plan dreigt me als solo project wat boven het hoofd te groeien. Door her en der wat lijntjes uit te werpen verandert dat snel in een logistieke uitdaging: per ronde krijg ik iemand die ik blindelings vertrouw zover om voor een paar dagen naar de UK te komen en mij bij te staan bij mijn pogingen.

Eind februari staat vast dat tussen 1 en 17 mei Alke, Krosse en Kaj me lopend zullen bijstaan terwijl Krosses en mijn gezin meegaan voor support.

Me goed bewust van de mogelijke onmogelijkheden van het plan omdat er zoveel onzekere factoren zijn die roet in het eten kunnen gooien heb ik zin om te starten aan dit nieuwe avontuur.

Nog een week voor vertrek ligt de zolder vol met bergen kleding, schoenen, kaarten, repen. pickel en stijgijzers. Langzaam aan verdwijnen de spullen in kratten en tassen.

Volgende keer meer over voorbereiding, de training en de materialen.

 

Berichttype: 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.

A jolly good plan, indeed!

En een prachtig beeld, van die katten en honden die met levensgevaarlijke snelheden voorbij komen zeilen ;)

Ik gun dat je ver komt, maar na het lezen van deze en de vorige post heb ik zo mijn bedenkingen... Weet je waaraan je begint? Heb je de routes verkend? Heb je hulp van 2 a 3 pacers per sectie, heb je je pogingen geregistreerd etc? Als je je in de BGR verdiept, dan zul je weten dat mensen hier gemiddeld 2 jaar doelgericht naar toewerken en dus frequent in het gebied onderweg zijn en anderen helpen bij hun pogingen alvorens ze success hebben. Hoeft natuurlijk allemaal niet en iedereeen is vrij te doen en te laten wat hij wil. 

Ik volg ruim 5 jaar de fell running scene plus de BGR etc. en betwijvel dat je zonder een serieuze en gedegen voorbereiding een ronde binnen de 24 uur loopt. Laat staan een poging waagt om aan een 2e laat staan 3e ronde uberhaupt te beginnen.

Desondanks veel success en hopelijk voor jouw zit ik er falikant naast. 

Bovenstaande commentaar is precies wat TD nodig heeft om ver te komen in zijn poging. En dat meen ik. Zo zit TD in elkaar. Hij doet wat hij doet. Ik heb geen idee of het plan kan slagen. Dat geldt ook voor de combi TD en de Ronda, of TD en de TDG. Of TD en Appelboor. Ik denk dat zijn kracht zijn zwakte kan zijn, net als mijn zwakte mijn kracht kan zijn. Kan zijn. Kan zijn. Kan zijn.

Dromen. Daar gaat het om. Geinspireerd raken. Je laten inspireren. Om je dan 's nachts huilend van de pijn en ellende af te vragen waarom je doet wat je doet. Ofzo. Nickademus heeft je nodig TD. Nick heeft de Big 3 ook op zijn lijstje staan. Natuurlijk heeft hij veel meer kans op succes. Evenals in de TDG en de Ronda overigens. Maar wat zou dat? Dit is het terrein van 'ik tegen mezelf'. Weinigen begrijpen dat.

Welkom TD, welkom 'thuis', hoop ik. En als je dit jaar zonder al te grote kleerscheuren doorkomt, heb ik nog een e-mailadres voor je. Alleen dan.

afbeelding van aronda

Het is ambitieus, neigt naar gekkenwerk, maar dat is niet erg. Als je faalt, dan kun je achteraf zeggen 'wow, ik heb weer een geweldig avontuur achter de rug en veel geleerd'. Als je slaagt, dan kun je achteraf ook zeggen 'wow, ik heb weer een geweldig avontuur achter de rug en veel geleerd'. Dat is de mindset van een avonturier: het wordt hoe dan ook een succes, want je volgt je droom (alles is beter dan thuis op de bank blijven hangen).

Adele Peters

Heb je al tijd voor een update, ben erg benieuwd waar je (gekomen) bent?

Verslag volgt nog maar een korte update:

Schotland, Charlie Ramsay, gestart met de wetenschap dat het pak sneeuw dat de dagen en zelfs de dag ervoor gevallen was een complete ronde ws onmogelijk zou maken. Mede door Alke Staals alpine ervaring, stijgijzers en pickel tot 64 km gekomen. Daar durfde ik, inmiddels alleen lopend niet verder aangezien de invallende nacht en een groot sneeuwcorniche de route gevaarlijk maakte. Fantastische ervaring.

Lakedistrict. Bob Graham, met goed weer gestart met kans op toenemende wind en een buitje in de nacht. Dit werd 8 uur lang slagregen bij windsnelheden tot 100km/u. Doorweekt en een metgezel die tegen onderkoeling aan zat gekozen voor het veilige dal. Fantastische ervaring

Snowdonia. Paddy Buckley, goede weersomstandigheden, eindigend in storm: finished binnen 24 uur. fantastische ervaring.

wordt vervolgd.

Felicitaties! En petje af. Ik wacht vol ongeduld je verhaal af.

prada tote bag

,http://www.prada-tote.us.com

Longchamp Backpacks Nylon

,http://www.longchamp-backpack.us

chanel wallet on a chain caviar

,http://www.chanelwallet-on-a-chain.us

Longchamp Medium Shoulder Tote

,http://www.longchamp-le-pliage-medium.us

Chanel Classic Flap Bag Price

,http://www.chanelclassicflapbag.us

Chanel Bag Prices 2014

,http://www.chanel-bags-prices.co

prada tote bag black

,http://www.prada-crossbody.us

Classic Black Chanel Bag

,http://www.black-chanel-bag.com

louis vuitton artsy handbag

,http://www.louisvuittonartsymm.co

Gucci Belt

,http://www.burberrybelts.us

coach crossbody handbags

,http://www.coachcrossbody.us

Coach Factory Outlet Online

,http://www.coachdiaperbag.co

burberry shoes for men

,http://www.burberryshoes.us

gucci cross body bag messenger

,http://www.guccicrossbodybag.us

louis vuitton tote

,http://www.louisvuittontotebag.us.com

Hermes Birkin Price 2015

,http://www.hermesbirkinprice.co

hermes belt price

,http://www.hermes-belt.us

prada handbags sale

,http://www.pradahandbags-sale.us

coach crossbody bags on sale

,http://www.coachcrossbodybags.us.com

Fendi Belt

,http://www.prada-belt.us

gucci backpack for men

,http://www.guccibackpack.us

cheap michael kors purses

,http://www.cheapmichaelkorspurses.us

michael kors hamilton

,http://www.michaelkorshamiltontote.biz

louis vuitton artsy

,http://www.louisvuittonartsy.us.com

longchamp tote

,http://www.longchamp-tote.us

longchamp tote bag outlet

,http://www.longchamp-tote.us

mcm duffle bag for sale

,http://www.mcm-duffle-bag.us

cheap louis vuitton handbags

,http://www.louisvuittonhandbagsonsale.us.com

louis vuitton mens wallets cheap

,http://www.louisvuittonwalletsformen.us.com

coach crossbody bags

,http://www.coachcrossbodybags.us.com

burberry men cologne

,http://www.burberrymen.us

Coach Sunglasses Outlet

,http://www.coach-sunglasses.co

Coach Laptop Bag

,http://www.coachmessengerbag.us

cheap michael kors satchel

,http://www.michaelkorssatchel.us

michael kors crossbody bag

,http://www.michaelkorscrossbody.us

Coach Factory Outlet 85% Off

,http://www.coach-backpack.us

burberry bags

,http://www.burberrybags.us.com

Burberry Backpack for Women

,http://www.burberrybackpack.us

Louis Vuitton Diaper Bag

,http://www.burberrydiaperbag.us

longchamp le pliage large tote sale

,http://www.longchamp-le-pliage-large.com

louis vuitton alma bag

,http://www.louisvuittonalmabag.net.in

burberry men's wallet sale

,http://www.burberrymenswallet.us

louis vuitton messenger bag

,http://www.louisvuittonmessengerbag.us

Louis Vuitton Monogram Tote

,http://www.louisvuittonmonogram.us.org

coach wallets

,http://www.coach-wallets.co

coach sunglasses for women

,http://www.coach-sunglasses.co

chanel tote bag

,http://www.chanel-tote-bag.us

MCM Cheap Duffle Bags

,http://www.mcm-duffle-bag.us

hermes purses

,http://www.hermespurses.co

gucci diaper bag

,http://www.guccidiaperbag.us.com

chanel tote bag 2015

,http://www.chanel-tote-bag.us

chanel tote bag

,http://www.chanel-tote.co

michael kors tote bag

,http://www.michaelkorstotebag.us

coach handbags sale

,http://www.coachhandbagssale.co

Prada Women's Loafers

,http://www.prada-loafers.us

burberry wallets for women

,http://www.burberrywallets.us

Louis Vuitton Damier Ebene bag

,http://www.louisvuittondamier.org.in

Gucci Luggage Outlet

,http://www.gucciluggage.us

longchamp le pliage medium shoulder tote

,http://www.longchamp-le-pliage-medium.us

michael kors purses

,http://www.cheapmichaelkorspurses.us

cheap coach purses from china

,http://www.cheap-coach-purses.us.com

discount louis vuitton purses outlet

,http://www.cheaplouisvuittonpurses.us.com

Prada Cross Body Nylon Bags

,http://www.prada-crossbody-bag.us

louis vuitotn speedy

,http://www.louisvuittonspeedy30.us.com

black chanel bag

,http://www.black-chanel-bag.com

mcm tote bag

,http://www.mcm-tote-bag.us

mcm clutch

,http://www.mcm-clutch.us

Chanel Cross Body Bag

,http://www.chanel-crossbody.org

louis vuitton alma

,http://www.louisvuittonalmabag.net.in

Burberry Handbags On Sale

,http://www.burberrybagsonsale.us.com

coach diaper bags

,http://www.coachdiaperbags.co

prada belts

,http://www.prada-belt.us

prada-crossbody

,http://www.prada-crossbody.us

michael kors tote bags

,http://www.michaelkorstotebags.us.com

Louis Vuitton Tote Bags

,http://www.louisvuittonshoulderbag.net

michael kors clutch 2015

,http://www.michaelkorsclutch.us

Louis Vuitton Damier Azur

,http://www.louisvuittondamier.org.in

louis vuitton purses

,http://www.cheaplouisvuittonpurses.us.com

burberry belts for men

,http://www.burberrybelts.us

louis vuitton handbags sale

,http://www.louisvuittonhandbagsonsale.us.com

MCM Bags at Macy's

,http://www.mcm-purse.us

Chanel Flap Bag Price

,http://www.chanel-flap-bag.co

michael kors purses outlet

,http://www.michaelkorspursesoutlet.us

gucci cross body bag

,http://www.guccicrossbodybag.us

prada backpack purse

,http://www.prada-backpack.us

gucci bags outlet

,http://www.gucci-bags.us.com

Hermes Belts for Cheap

,http://www.hermes-belt.us

burberry purses outlet

,http://www.burberrypurse.us.com

burberry men's wallet

,http://www.burberrymenswallet.us

longchamp le pliage large tote

,http://www.longchamp-le-pliage-large.com

burberry crossbody bag sale

,http://www.burberrycrossbody.us

coach messenger bag

,http://www.coachmessengerbag.us

Coach Purses Outlet Online

,http://www.coachpursesonsale.co

prada purses

,http://www.prada-purses.us

chanel bags outlet

,http://www.chanel-bags-outlet.us.com

Louis Vuitton Diaper Bags

,http://www.guccidiaperbag.us.com

chanel crossbody bag

,http://www.chanel-crossbody.org

chanel bags prices

,http://www.chanel-bags-prices.co

cheap gucci belts

,http://www.cheapguccibelts.co

michael kors handbags

,http://www.cheapmichaelkorshandbags.biz

burberry tote

,http://www.burberrytote.us

Prada Outlet

,http://www.prada-bags.co

louis vuitton speedy 30

,http://www.louisvuittonspeedy30.us.com

louis vuitton tote bag

,http://www.louisvuittontotebag.us.com

burberry diaper bag on sale

,http://www.burberrydiaperbag.us

gucci messenger bag

,http://www.guccimessengerbag.us

louis vuitton artsy handbag

,http://www.louisvuittonartsy.us.com

Burberry Wallets Women

,http://www.burberrywallet.us.com

longchamp backpack purse

,http://www.longchamp-backpack.us

Gucci Handbags Outlet

,http://www.gucci-purses.co

cheap coach purses

,http://www.cheap-coach-purses.us.com

Vintage Chanel Handbags

,http://www.vintage-chanel-bags.co

chanel flap bag

,http://www.chanel-flap-bag.co

louis vuitton diaper cheap

,http://www.louisvuittondiaperbag.org

prada messenger bag in nylon

,http://www.prada-messenge-bag.us

Prada Clearance Sale

,http://www.prada-purses.us

Coach Purses Outlet Online

,http://www.cheap-coach-purses.us.com

mcm duffle bag

,http://www.mcm-duffle-bag.us

discount michael kors satchel

,http://www.michaelkorssatchel.us

coach hobo bags outlet

,http://www.coachhobobag.us

burberry tote sale

,http://www.burberrytote.us

burberry bags on sale online

,http://www.burberrybagsonsale.us.com

michael kors store online

,http://www.michaelkorsbagsoutlet.us.com

michael kors bag

,http://www.michaelkorshobobag.us

coach sunglasses

,http://www.coach-sunglasses.co

Burberry Cologne for Men

,http://www.burberryformen.us

Longchamp Bags Macy's

,http://www.longchamp-bags.us

Louis Vuitton Outlet Online Store Authentic

,http://www.louisvuittonmessengerbag.us

michael kors outlet

,http://www.michaelkorsbagsoutlet.us.com

mcm tote bag under 100

,http://www.mcm-tote-bag.us

MCM Factory Outlet

,http://www.mcm-tote-bag.us

michael kors satchel

,http://www.michaelkorssatchel.us

michael kors black handbags

,http://www.michaelkorsblackhandbags.us

longchamp sale outlet

,http://www.longchamp-sale.us

Coach Wallets on Sale Outlet

,http://www.coach-wallets.co

prada clutch bag

,http://www.prada-clutch.us

mcm bags

,http://www.mcm-bags.us

Burberry Handbags Outlet Online

,http://www.burberryhandbag.us.org

gucci luggage

,http://www.gucciluggage.us

coach diaper bag

,http://www.coachdiaperbag.co

coach crossbody

,http://www.coachcrossbody.us

cheap michael kors tote

,http://www.michaelkorstotebag.us

Chanel Tote Bag 2015

,http://www.chanel-tote-bag.us

louis vuitton zippy wallet

,http://www.louisvuittonzippywallet.net

Authentic Louis Vuitton Neverfull

,http://www.louisvuittonneverfull.co

michael kors tote

,http://www.michaelkorshamiltontote.biz

Coach Outlet Store Online

,http://www.coachbagsonsale.us.com

Prada Shopper Tote

,http://www.prada-tote.us.com

coach purses on sale

,http://www.coachpursesonsale.co

coach diaper bags on sale

,http://www.coachdiaperbag.co

vintage chanel bags

,http://www.vintage-chanel-bags.co

mcm handbags

,http://www.mcm-handbags.us

coach purse outlet

,http://www.coachpurseoutlet.co

michael kors bags

,http://www.michaelkorsbagsonsale.biz

mcm purses

,http://www.mcm-purse.us

Cheap Real Gucci Belts for Men

,http://www.cheapguccibelts.co

mcm handbags at bloomingdale's

,http://www.mcm-handbags.us

Gucci on Sale from Factory

,http://www.guccihandbagsoutlet.co

louis vuitton belt

,http://www.louisvuittonbelt.us.com

gucci diaper bag on sale

,http://www.guccidiaperbag.us.com

burberry for men cologne

,http://www.burberryformen.us

cheap louis vuitton shoes

,http://www.louisvuittonshoesmen.net.in

michael kors purses on sale

,http://www.michaelkorspursesoutlet.us

gucci clutch

,http://www.gucciclutch.us

Louis Vuitton Bags

,http://www.gucci-bags.us.com

gucci clutch purse

,http://www.gucciclutch.us

burberry backpack

,http://www.burberrybackpack.us

Chanel Clutch

,http://www.gucciclutch.us

hermes birkin price list

,http://www.hermesbirkinprice.co

Coach Handbags Sale Outlet

,http://www.coachhandbagssale.co

Louis Vuitton Eva Clutch Bag

,http://www.louisvuittonevaclutch.org

gucci messenger bag for women

,http://www.guccimessengerbag.us

burberry belts

,http://www.burberrybelts.us

cheap louis vuitton purses

,http://www.cheaplouisvuittonpurses.us.com

coach tote bags outlet

,http://www.coachtotebags.us

prada outlet

,http://www.prada-outlet.us.com

burberry sale outlet

,http://www.burberrysale.us.com

discount louis vuitton diaper bag sale

,http://www.louisvuittondiaperbag.org

louis vuitton speedy 25

,http://www.louisvuittonspeedy25.us.com

michael kors purses

,http://www.michaelkorspursesoutlet.us

michael kors hobo bag

,http://www.michaelkorshobobag.us

michael kors tote

,http://www.michaelkorstotebags.us.com

longchamp bags macy's

,http://www.longchamp-bags.us

gucci sunglasses for women

,http://www.guccisunglassesforwomen.co

chanel clutch

,http://www.chanel-clutch.us

michael kors black purse

,http://www.michaelkorsblackpurse.com

discount michael kors bags

,http://www.michaelkorsbagsonsale.biz

burberry handbag

,http://www.burberryhandbag.us.org

michael kors handbags

,http://www.michaelkorshandbagsonsale.us

chanel wallet on a chain

,http://www.chanelwallet-on-a-chain.us

Longchamp Tote Bag Outlet

,http://www.longchamp-tote.us

prada bags

,http://www.prada-bags.co

louis vuitton belt for men

,http://www.louisvuittonbelt.us.com

chanel diaper bag price

,http://www.chanel-diaper-bag.com

Coach Bags

,http://www.coachtotebags.us

chanel bags outlet authentic

,http://www.chanel-bags-outlet.us.com

cheap louis vuitton speedy

,http://www.louisvuittonspeedy35.us.com

michael kors handbags cheap

,http://www.michaelkorshandbagsonsale.us

mcm tote

,http://www.mcm-tote.us

burberry bags

,http://www.burberrybag.us

louis vuitton neverfull mm

,http://www.louisvuittonneverfullmm.co

prada messenger bag

,http://www.prada-messenge-bag.us

louis vuitton damier

,http://www.louisvuittondamier.org.in

burberry wallets for women

,http://www.burberrywallet.us.com

mcm tote bag

,http://www.mcm-tote.us

michael kors crossbody

,http://www.michaelkorscrossbody.us

coach bags on sale factory outlet

,http://www.coachbagsonsale.us.com

Coach Outlet

,http://www.coachhobobag.us

Burberry Wallets Women

,http://www.burberrywallets.us

burberry for men

,http://www.burberryformen.us

louis vuitton monogram

,http://www.louisvuittonmonogram.us.org

cheap louis vuitton speedy

,http://www.louisvuittonspeedy25.us.com

burberry belt men

,http://www.burberrybelt.us

michael kors factory outlet online

,http://www.michaelkorsfactoryoutlet.biz

Hermes Outlet

,http://www.birkinbaghermes.us

prada outlet online usa

,http://www.prada-outlet.us.com

gucci backpack

,http://www.guccibackpack.us

longchamp sale

,http://www.longchamp-sale.us

coach tote bags

,http://www.coachtotebags.us

louis vuitton duffle bag for men

,http://www.louisvuittondufflebag.com

burberry wallets

,http://www.burberrywallets.us

MCM Clutch Bag

,http://www.mcm-clutch.us

prada backpack

,http://www.prada-backpack.us

prada loafers

,http://www.prada-loafers.us

louis vuitton artsy mm

,http://www.louisvuittonartsymm.co

michael kors black handbags

,http://www.michaelkorsblackhandbags.us

Burberry Handbags Outlet

,http://www.burberrypurses.us

coach wallets on sale outlet

,http://www.coach-wallets.co

burberry bags on sale

,http://www.burberrybagsonsale.us.com

burberry backpack for women

,http://www.burberrybackpack.us

coach purse outlet online 80% off

,http://www.coachpurseoutlet.co

authentic louis vuitton duffle bag

,http://www.louisvuittondufflebag.com

Louis Vuitton Neverfull GM

,http://www.louisvuittonneverfull.co

louis vuitotn speedy

,http://www.louisvuittonspeedy25.us.com

louis vuitton shoes men

,http://www.louisvuittonshoesmen.net.in

louis vuitton artsy mm

,http://www.louisvuittonartsy.us.com

michael kors outlet store

,http://www.michaelkorsbagsoutlet.us.com

burberry sale

,http://www.burberrysale.us.com

gucci handbags outlet authentic

,http://www.guccihandbagsoutlet.co

louis vuitton shoulder bag

,http://www.louisvuittonshoulderbag.net

louis vuitton belts for men

,http://www.cheaplouisvuittonbelts.us.com

louis vuitton belts

,http://www.cheaplouisvuittonbelts.us.com

cheap louis vuitton tote

,http://www.louisvuittontotebag.us.com

michael kors bags on sale

,http://www.michaelkorsbagsonsale.biz

michael kors on sale

,http://www.michaelkorshobobag.us

Louis Vuitton Monogram Canvas

,http://www.louisvuittonmonogram.us.org

burberry crossbody

,http://www.burberrycrossbody.us

burberry purses outlet

,http://www.burberrypurses.us

gucci handbags outlet

,http://www.guccihandbagsoutlet.co

louis vuitton shoes

,http://www.louisvuittonshoesmen.net.in

michael kors hamilton tote

,http://www.michaelkorshamiltontote.biz

mcm bag

,http://www.mcm-bag.us

Cheap Purses Michael Kors

,http://www.michaelkorspursesonsale.us

Burberry Handbags

,http://www.burberrypurse.us.com

MCM Bags at Macy's

,http://www.mcm-handbags.us

longchamp backpack

,http://www.longchamp-backpack.us

Burberry Outlet Online

,http://www.burberrybags.us.com

louis vuitton speedy 35

,http://www.louisvuittonspeedy35.us.com

burberry shoes

,http://www.burberryshoes.us

burberry bags on sale

,http://www.burberrybags.us.com

Gucci Backpack for Sale

,http://www.guccibackpack.us

gucci purses

,http://www.gucci-purses.co

Prada Totes

,http://www.prada-crossbody.us

louis vuitton wallet cheap

,http://www.louisvuittonzippywallet.net

prada bags on sale

,http://www.prada-bags.co

michael kors handbags on sale

,http://www.michaelkorshandbagsonsale.us

louis vuitton zippy

,http://www.louisvuittonzippywallet.net

louis vuitton handbags on sale

,http://www.louisvuittonhandbagsonsale.us.com

Burberry Crossbody Sale

,http://www.burberrycrossbodybag.us

mcm bags at macy's

,http://www.mcm-bags.us

Chanel Wallet on Chain 2015

,http://www.chanelwallet-on-a-chain.us

louis vuitotn speedy

,http://www.louisvuittonspeedy35.us.com

longchamp le pliage medium

,http://www.longchamp-le-pliage-medium.us

prada loafers women

,http://www.prada-loafers.us

Chanel Diaper Bags Sale

,http://www.chanel-diaper-bag.com

cheap louis vuitton belts

,http://www.cheaplouisvuittonbelts.us.com

birkin bag hermes cost

,http://www.birkinbaghermes.us

prada purses and handbags

,http://www.prada-purses.us

coach backpack

,http://www.coach-backpack.us

burberry crossbody bag

,http://www.burberrycrossbodybag.us

gucci sunglasses for women on sale

,http://www.guccisunglassesforwomen.co

mcm clutch bag

,http://www.mcm-clutch.us

Michael Kors Purses

,http://www.michaelkorspursesonsale.us

louis vuitton belt price

,http://www.louisvuittonbelt.us.com

gucci luggage outlet

,http://www.gucciluggage.us

Burberry Men's Wallet Outlet

,http://www.burberrymenswallet.us

chanel flap bag price

,http://www.chanel-flap-bag.co

cheap michael kors purses outlet

,http://www.cheapmichaelkorspurses.us

Coach Outlet Diaper Bag

,http://www.coachdiaperbags.co

louis vuitton travel bag

,http://www.louisvuittontravelbag.us

michael kors purse outlet

,http://www.michaelkorsblackpurse.com

cheap gucci belts for men

,http://www.cheapguccibelts.co

mcm bags

,http://www.mcm-bag.us

MCM Factory Outlet

,http://www.mcm-tote.us

chanel classic flap bag

,http://www.chanelclassicflapbag.us

gucci bags

,http://www.gucci-bags.us.com

prada belts for men

,http://www.prada-belt.us

burberry wallet

,http://www.burberrywallet.us.com

michael kors black handbags

,http://www.michaelkorsblackhandbags.us

coach handbags sale outlet

,http://www.coachhandbagssale.co

Burberry Tote Bags

,http://www.burberrytote.us

michael kors purse

,http://www.michaelkorsblackpurse.com

Prada Nylon Backpack

,http://www.prada-backpack.us

hermes birkin price

,http://www.hermesbirkinprice.co

coach bags on sale

,http://www.coachbagsonsale.us.com

Prada Factory Outlet Store

,http://www.prada-outlet.us.com

black chanel bag with gold chain

,http://www.black-chanel-bag.com

birkin bag hermes

,http://www.birkinbaghermes.us

prada crossbody bags on sale

,http://www.prada-crossbody-bag.us

Authentic Louis Vuitton Eva Clutch

,http://www.louisvuittonevaclutch.org

burberry crossbody bag sale

,http://www.burberrycrossbodybag.us

coach hobo bag

,http://www.coachhobobag.us

burberry men

,http://www.burberrymen.us

chanel tote

,http://www.chanel-tote.co

Chanel Tote Bag 2015

,http://www.chanel-tote.co

longchamp bags

,http://www.longchamp-bags.us

Coach Crossbody Sale

,http://www.coachcrossbody.us

Price of Hermes Purses

,http://www.hermespurses.co

discount louis vuitton purses

,http://www.louisvuittonpursesonsale.us

chanel crossbody

,http://www.chanel-crossbody.org

Coach Outlet Store Online

,http://www.coachcrossbodybags.us.com

chanel bags prices fall winter 2015

,http://www.chanel-bags-prices.co

Chanel Clutch Bags

,http://www.chanel-clutch.us

burberry handbag sale

,http://www.burberryhandbag.us.org

Burberry Men's Shirts

,http://www.burberrymen.us

michael kors purses outlet

,http://www.michaelkorspursesonsale.us

louis vuitton watllets

,http://www.louisvuittonwalletsformen.us.com

Gucci Sunglasses for Women on Sale

,http://www.guccisunglassesforwomen.co

louis vuitton wallets for men

,http://www.louisvuittonwalletsformen.us.com

vintage chanel bags for sale

,http://www.vintage-chanel-bags.co

coach purses on sale macy's

,http://www.coachpursesonsale.co

coach messenger bag for women

,http://www.coachmessengerbag.us

louis vuitton wallet

,http://www.louisvuittonwalletforwomen.net

michael kors crossbody handbag

,http://www.michaelkorscrossbody.us

Burberry Crossbody Bags

,http://www.burberrycrossbody.us

chanel classic flap bag price

,http://www.chanelclassicflapbag.us

cheap louis vuitton speedy

,http://www.louisvuittonspeedy30.us.com

hermes belt

,http://www.hermes-belt.us

coach backpacks on sale

,http://www.coach-backpack.us

louis vuitton purses

,http://www.louisvuittonpursesonsale.us

Prada Handbags Outlet

,http://www.pradahandbags-sale.us

mcm backpack

,http://www.mcm-backpack.us

michael kors factory outlet

,http://www.michaelkorsfactoryoutlet.biz

louis vuitton messenger

,http://www.louisvuittonmessengerbag.us

Burberry Outlet Online

,http://www.burberrybag.us

Gucci Crossbody Handbags

,http://www.guccicrossbodybag.us

louis vuitton diaper bag

,http://www.louisvuittondiaperbag.org

prada crossbody bags

,http://www.prada-crossbody-bag.us

Gucci Belt

,http://www.burberrybelt.us

louis vuitton neverfull

,http://www.louisvuittonneverfullmm.co

burberry diaper bag

,http://www.burberrydiaperbag.us

burberry store

,http://www.burberrystore.us

louis vuitton wallet for women

,http://www.louisvuittonwalletforwomen.net

Longchamp Le Pliage Sale

,http://www.longchamp-sale.us

burberry purses

,http://www.burberrypurses.us

mcm purses handbags

,http://www.mcm-purse.us

louis vuitton artsy

,http://www.louisvuittonartsymm.co

Louis Vuitton Shoulder Bag Tote

,http://www.louisvuittonshoulderbag.net

Prada Nylon Messenger Bag

,http://www.prada-messenge-bag.us

burberry bags on sale

,http://www.burberrybag.us

Authentic Louis Vuitton Neverfull bag

,http://www.louisvuittonneverfullmm.co

Louis Vuitton Messenger Bag

,http://www.guccimessengerbag.us

louis vuitton duffle bag

,http://www.louisvuittondufflebag.com

hermes purses prices

,http://www.hermespurses.co

Longchamp Factory Outlet Online

,http://www.longchamp-le-pliage-large.com

prada tote

,http://www.prada-tote.us.com

louis vuitton neverfull

,http://www.louisvuittonneverfull.co

MCM Bags at Macy's

,http://www.mcm-bags.us

coach diaper bags on sale

,http://www.coachdiaperbags.co

michael kors clutch

,http://www.michaelkorsclutch.us

louis vuitton travel bag men

,http://www.louisvuittontravelbag.us

louis vuitton eva clutch

,http://www.louisvuittonevaclutch.org

Burberry Clearance Outlet

,http://www.burberrysale.us.com

prada clutch

,http://www.prada-clutch.us

Outlet Michael Kors Handbags

,http://www.michaelkorsfactoryoutlet.biz

Coach Purse Outlet Online 80% Off

,http://www.coachpurseoutlet.co

Prada Clutches on Sale

,http://www.prada-clutch.us

michael kors tote

,http://www.michaelkorstotebag.us

Burberry Shoes Sale Women

,http://www.burberryshoes.us

chanel clutch bag

,http://www.chanel-clutch.us

burberry purses

,http://www.burberrypurse.us.com

cheap michael kors handbags

,http://www.cheapmichaelkorshandbags.biz

Burberry Outlet Locations

,http://www.burberrystore.us

discount michael kors tote

,http://www.michaelkorstotebags.us.com

gucci purses and handbags

,http://www.gucci-purses.co

MCM Handbags

,http://www.mcm-backpack.us

Louis Vuitton Red Alma

,http://www.louisvuittonalmabag.net.in

michael kors handbags sale

,http://www.cheapmichaelkorshandbags.biz

prada handbags sale online

,http://www.pradahandbags-sale.us

Chanel Factory Outlet

,http://www.chanel-bags-outlet.us.com

burberry belt

,http://www.burberrybelt.us

cheap louis vuitton wallet

,http://www.louisvuittonwalletforwomen.net

MCM Bags at Macy's

,http://www.mcm-bag.us

louis vuitton travel bag replica

,http://www.louisvuittontravelbag.us

louis vuitton purses on sale

,http://www.louisvuittonpursesonsale.us

chanel diaper bag

,http://www.chanel-diaper-bag.com

cheap michael kors clutch

,http://www.michaelkorsclutch.us

mcm backpack price

,http://www.mcm-backpack.us

burberry store chicago

,http://www.burberrystore.us

  

Sponsors

site: IanusWeb