MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

La Sportiva UHT OPEN 2016 / 2017

Na vijf succesvolle jaargangen gaat hij natuurlijk weer open deze winter: het leukste en mooiste Open Klassement van Nederland. La Sportiva en MudSweatTrails presenteren het Open Klassement Utrechtse Heuvelrugtrail 2016 / 2017, kortweg UHT OPEN.

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om individueel of samen met je loopmaatjes deel te nemen aan deze bijzondere loopcompetitie. Een wedstrijd die start en eindigt wanneer jij dat wilt!

Door de samenwerking met La Sportiva hebben we maandelijks een leuke prijs voor de snelste deelnemer van die kalendermaand... de La Sportiva MUTS!   Aan het eind van het Open Klassement wordt onder de geregistreerde deelenemers ook nog een heel bijzondere prijs verloot, de Italiaanse nieuwkomer van het seizoen 2017, de La Sportiva Akyra. Daag jezelf en je loopvrienden uit tot de snelste tijd op deze prachtige route. Tot ziens op de Utrechtse paden!

Interesse om deel te nemen? Hieronder vind je alle details.

Over de route:  De Utrechtse Heuvelrug
De UHT is iets meer dan 30 km. lange trail die alleen bij start en eind enkele kilometers asfalt kent. Daarmee is 90% van de route onverhard. De route volgt min of meer de kortste weg tussen station Driebergen en Rhenen. Je kunt starten vanaf station Driebergen of vanaf station Rhenen. De routekaartjes beschrijven de route in de richting van Driebergen naar Rhenen. Het gpx bestand kan je omzetten naar elk gewenst gps-formaat (of hieronder te downloaden), bekijk de route op Afstand Meten.

Het parcours is te downloaden als serie van 3 kaartjes met beschrijving UHT-1UHT-2 en UHT-3 en als gpx-bestand (rechter muisknop, Link opslaan als...). Je kunt dus deelnemen met of zonder GPS-horloge. Deelnemers met een GPS-horloge hebben een voordeel omdat ze minder tijd nodig zullen hebben voor het navigeren. GPS gebruikers let op: punt A is gedefinieerd als Driebergen-Zeist. Let op kaartlopers: de uitgeschreven route is eveneens van Driebergen-Zeist.
 

Deelname en tijdsmeting:
Deelname aan het Open Klassement van de UHT staat open van 1 december 2016 tot en met 28 februari 2017. Uiteraard kan de route ook buiten de genoemde periode worden gelopen, maar de resultaten tellen dan niet mee voor het Open Klassement. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Om opgenomen te worden in het UHT Open Klassement moet je de volgende informatie opvoeren op een speciale UHT Open-invoerpagina op deze site:

 1. Naam deelnemer(s) (individu of groep deelnemers, het MST-account blijft ook zichtbaar)
 2. Je start- en eindtijd, (het verschil (je looptijd dus) wordt door de website berekend)
 3. Foto's van start- en eindtijd van de stationsklokken (met secondenwijzer!) op station Driebergen én Rhenen. Neem een foto van jezelf met de stationsklok (scherp) op de achtergrond.

Als je wilt kun je ook een GPX-bestand uploaden van jouw race, maar dat is zeker niet verplicht. Ook kun je nog een opmerking toevoegen over jouw beleving. Laat maar weten wat je vindt van de UHT! Je kunt bovengenoemde informatie opvoeren als je bent ingelogd met een MST-account. Heb je nog geen account? Die kun je hier aanvragen. Hulp nodig bij de invoer? Lees de handleiding voor de invoerpagina.

Eigen risico en verantwoordelijkheden
Deelnemers aan de UHT Open lopen de UHT op eigen risico. Het is verstandig om anderen in te lichten als je de route gaat lopen. Het is ook aan te bevelen om voldoende voedsel en drinken en een mobiele telefoon mee te nemen. Op sommige plaatsen op de UHT ben je een aardig aantal kilometers verwijderd van de bewoonde wereld. ‘Remote Area’ is een groot woord voor Nederlandse begrippen, maar je loopt bepaald niet door de bebouwde kom.

Daarnaast gelden de standaard codes van trailrunning. Respect voor flora, fauna en je medelopers. De klok wint het nooit van een medeloper in nood en we laten geen rotzooi achter in de natuur.

Overige deelnamevoorwaarden

 • Deelname staat alleen open voor natuurlijke personen
 • Elke deelnemer kan maximaal 1 maandprijs winnen, maandelijks wordt de snelste unieke deelnemer bepaald door MudSweatTrails.
 • Deelnemers dienen zo snel mogelijk hun tijd te registreren na hun finish. Onnodig lang uitstellen van het doorgeven van de tijd wordt beschouwd als onsportief gedrag.
 • Alleen tijden die zijn gelopen in de betreffende maand én zijn geregistreerd voor het verstrijken van de betreffende maandperiode zullen worden meegenomen bij de bepaling van de maandwinnaar.
 • De uiteindelijke bepaling van maandwinnaars en eindwinnaars ligt bij MudSweatTrails. De bepaling van de eindwinnaars (mannen/vrouwen) in deze editie vindt plaats door loting onder de geregistreerde deelnemers.
 • Tijdsregistratie door koppels of grotere groepen worden beschouwd als enkelvoudige deelnames. Deze deelnames dingen ook mee naar de maand- en eindprijzen. De gewonnen prijs zal ter beschikking worden gesteld aan degene die de groepstijd heeft geregistreerd.
 • De door La Sportiva beschikbaar gestelde prijzen worden in overleg met de winaars op een nader overeen te komen wijze beschikbaar gesteld.
 • MudSweatTrals behoudt zich het recht voor om deelnemers uit de Open Klassementen te verwijderen als er twijfels bestaan over de juistheid van de ingevoerde gegevens. Bij twijfel aan de juistheid van de gegevens dient de deelnemer aan MudSweatTrails aannemelijk te maken dat de gegevens juist zijn.
 • Ingevoerde gegevens door deelnemers kunnen door MudSweatTrails worden opgenomen in nieuwsartikelen en persberichten over het betreffende evenement.

KLIK HIER VOOR HET VOORLOPIGE KLASSEMENT VAN DE LA SPORTIVA UHT OPEN

 

Sponsors

site: IanusWeb