MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Trail du Hérisson 22km (RR)

De Voerstreek is een stukje Vlaanderen omsloten door de provincie Liège, ofwel Wallonië. Een stukje België waar wellicht het meest hevig de taalstrijd heerst. De Voerstreek was afgelopen weekend het decor van een schitterende trailrun, Trail du Hérisson. Een Waalse trailrun in het  Vlaamse…

Vlaams, Waals maakte ons weinig uit. De mensen in Fouron-Saint-Martin of Sint-Maartens-Voeren zijn hartelijk en zetten een heerlijke sfeer neer bij een kleinschalig evenement. We meldden ons bij de lokale sportzaal met een gezellige binnenplaats waar de barbecue al wordt aangezwengeld. We zijn met 3-en gekomen uit zuid-Limburg, net geen half uurtje rijden en kiezen voor de 10 en de 22km. Voor de echte beginners is er ook nog een 5km.

Bij de start worden we eerst wakker gemaakt door een fitness guru op een stellage, waarbij het vooral de vraag is of de stellage de gorilla kan blijven dragen. Na de opwarmer en de Franse uitleg over pijlen, linten, valkuilen en jagers gaan we op pad. Na 500m is al direct een splitsing en zie ik de 5km en 10km lopers grotendeels weer terug bij de finish.

Een lange klim is direct de toonzetter van het parcours dat we voorgeschoteld krijgen. De organisatie meldt 500D+ hoogtemeters, mijn nieuwe Suunto Spartan Ultra 811D+ hoogtemeters. De waarheid ligt meestal in het midden! Het is niet iedere trail gegeven om in 22km een gevarieerd en uitdagend parcours te presenteren. Deze 3e editie is in 3 jaar tijd gegroeid van 18 naar 21km en ze hebben geleidelijk aan nog enkele mooie single trails toegevoegd en daarmee een schitterend parcours gepresenteerd aan alle deelnemers.

De klimmen zijn lang, vergelijkbaar als bij de Koning van Spanje Trailrun, maar  niet zolang als de klimmen dieper de Ardennen in. Het terrein is opener en daardoor krijg je vaak schitterende vergezichten. Op een bepaald moment waan ik me deelnemer van de Ronde van Vlaanderen op een plateau met betonplaten en een vervolg door een weiland, genieten!

De finale is top, beetje struinen door bosjes, een diepe kuil waar we doorheen mogen, mooie holle wegen en een laatste steile klim. De afdaling richting de finish is echt heel mooi, wat me vooral opvalt als ik na afloop op mijn maatje wacht die nog moet finishen.

Helaas hebben we niet echt veel beeldmateriaal om te bewijzen, maar wellicht moeten jullie volgend jaar zelf maar eens gaan deelnemen.

Deze trail is onderdeel van een loopcircuit, zoals er veel van deze circuits  te vinden zijn in het Waalse. Sfeer en mooie routes zijn gegarandeerd!

Informatie over de Trail, de overige races op de kalender en de uitslagen:

http://www.courslaprovince.be/jogging/calendrier  

Berichttype: 

Reacties

We nodigen je uit je reactie te posten of vraag te stellen. Op die manier kunnen we als community elkaar inspireren en van elkaar leren. De redactie heeft het recht kwetsende of zuiver commercieel geladen boodschappen van het forum te verwijderen.

Hey Pat: het belangrijkste detail vergeet je te melden: In het NL vertaald heet deze trail de Trail van de Egel....

de egel op de poster van het evenement!!

Sponsors

site: IanusWeb